*ללא גלוטן, עשירים בחומצות ושמן טובות, ללא פחמימות.
רכיבים
3/4 כוס ועוד כף (120 גרם) גרעיני חמניות
3/4 כוס (120 גרם) זרעי פשתן
1/3 כוס ( 60 גרם) זרעי צ’יה
1/3 כוס (55 גרם) גרעיני דלעת
1/3 כוס (55 גרם) שומשום
6 כפות (90 גרם) קמח חומוס
כפית וחצי מלח דק
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
מומלץ: תבלינים – כף אורגנו /טימין/ זעתר
כוס וחצי מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית מלאה
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 220 מעלות חימום עליון ותחתון.
לערבב היטב ביחד את כל היבשים בקערה גדולה.
לערבב היטב ביחד את כל הרטובים (מים, טחינה, שמן זית) בקערה אחרת.
יוצקים את החומרים הרטובים על החומרים היבשים, ומערבבים נמרצות למשך דקה. התערובת תהיה נוזלית למדיי.
מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה ויוצקים חצי מהתערובת לתבנית.
בעזרת גב כף משטיחים בסבלנות את הבלילה לקבלת משטח אחיד ודק. משהים ל- 10 דקות.
אופים 45 דקות בחום של 220 מעלות עם השגחה שלא יישרף
לאחר 25 דקות לערך מומלץ לסובב את התבנית שבתנור ליצירת אפיה אחידה.
מומלץ להציץ אחרי 15 דק’ כי זמן האפייה משתנה בהתאם לעובי המזיגה.
מוציאים מהתנור, מניחים את נייר האפייה עם הקרקר הענק על משטח השיש ומרפדים את אותה התבנית בנייר אפייה חדש.
מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה 3-2 כפות מים רותחים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית,
משטיחים בסבלנות לקבלת משטח אחיד ודק ומכניסים מיד לתנור (ללא השהיה), אופים 40 דקות.
מסובבים את התבנית אחרי 20 דקות (זמן האפייה בפעם השנייה מתקצר ב- 5 דקות בשל ספיגת הנוזלים המרובה).
מצננים היטב ושוברים לחתיכות לא אחידות בגודל הרצוי.
שומרים בקופסא אטומה- נשמר כשבועיים!
info@shanina.co.il
0502156640