עוגת דבש

רכיבים

4 ביצים – להפריד חלבון וחלמון

יבשים: 

2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן (אפשר גם רגיל)

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

חצי כפית קינמון 

רבע כפית מלח 

200 גרם סוכר קנים אורגני

רטובים:

150 גרם שמן צמחי בכבישה קרה (ממליצה זית או שקדים)

1 כפית תמצית וניל טבעית 

רבע כוס דבש איכותי 

רבע כוס קפה פושר 

4 כפות פרוסות שקדים ופיסטוקים – זו לא טעות זה יכנס במסה הרטובה. 



אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות (לא טורבו)

להכין ממכונת הקפה כוס קפה אמריקנו – למלא את הכוס רק בקפה. ולתת לה להתקרר. 

מפרידים ביצים – חלבון וחלמון. 

את החלמונים מוסיפים ביחד עם הרכיבים הרטובים. 

את החלבונים מקציפים עם הסוכר (אפשר גם רק עם רבע מהכמות). 

מערבבים את כל היבשים ביחד.


מערבבים מסה יבשה לתוך מסה רטובה עד יצירת תערובת אחידה. 

מוסיפים את קצפת החלבונים בקיפול. 

מעבירים לתבנית אפיה עגולה או אינגליש קייק (יצא 2 תבניות של אינגליש קייק). 

יש לשמן היטב את התבנית. 

למשך 20-35 דקות בחום 180 מעלות לא טורבו. 

המידע המפורסם באתר איננו ייעוץ רפואי ו/או חוות דעת רפואית בעניין האבחנה ו/או הטיפול בחולה מסוים.
המידע המפורסם באתר לא יחליף המלצות ו/או הנחיות רופא ו/או צוות רפואי או מטפל מכל תחום.
לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש לפנות להתייעצות, לקבלת חוות דעת מקצועית לאחר בדיקה ואופן הטיפול המוצע.

איש קשר

info@shanina.co.il

0502156640

איש קשר

info@shanina.co.il
0502156640