עוגיות שקדים

ללא גלוטן, קל להכנה, ידידותי לילדים

רכיבים

2 כוסות קמח  ללא גלוטן לבחירתך (ניתן תערובת אישית או קנויה) 

חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום ללא גלוטן 

חצי כוס אגוזים טבעיים (לא קלוי, ללא מלח) טחונים (מומלץ לטחון אגוזים בבית) 

חצי כוס שקדים טבעיים (לא קלוי, ללא מלח)  טחונים (מומלץ לטחון שקדים בבית) 

חצי  כוס סוכר קנים אורגני / רבע כוס סוכר קוקוס 

ביצה + חלמון  

כף ברנדי 

קורט מלח 

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר



אופן ההכנה

לחמם תנור ל 190 מעלות חימום עליון ותחתון ללא טורבו

בגרסה הידנית – חותכים את החמאה ולחתיכות קטנות ומכניסים לקערת ערבוב נמוכה. 

מוסיפים את כל יתר החומרים הנוספים. 

מתחילים לערבב עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. 

אם דביק – אפשר להוסיף עוד מהקמח. 

מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק ל 2 ומרדדים לעובי של 1 ס”מ בערך. 

קורצים עוגיות בכל צורה שתבחרו (כאן הכיף האמיתי מתחיל) אני אוהבת לעשות אותם קטנות עם כוס של צ’ייסר. 

מעבירים לתבנית מרופדת עם נייר אפיה במרחקים אחת מהשניה. 

אופים ב 190 מעלות (חום גבוה) כ 10 דקות. 

העוגיות מוכנות כאשר צבען נהיה זהוב. 

מומלץ לשמור בכלי אטום. 

העוגיות האלה הן נשנוש כייפי. מזכירות מעט פתי בר. והמתיקות שלהן מתונה אז בכלל זו חוויה. 


מי שאוהבת מתוק-  ניתן לצפות אותם לאחר קירור עם שוקולד מומוס או אבקת סוכר. 

 

אגוזים ושקדים – משתייכים בתזונה שלנו לקבוצת השומנים. 

עשירים בחומצות שומן בריאות לנו. 

שילוב של שומנים ופחמימות עושה לנו טוב ועוזר לגוף שלנו לנתב את הסוכר בגוף בצורה מבוקרת יותר. 

שילוב של עוגיות כאלה יאפשר לנו אורח חיים ותזונה גמישה ובריאה. 


בתאבון

המידע המפורסם באתר איננו ייעוץ רפואי ו/או חוות דעת רפואית בעניין האבחנה ו/או הטיפול בחולה מסוים.
המידע המפורסם באתר לא יחליף המלצות ו/או הנחיות רופא ו/או צוות רפואי או מטפל מכל תחום.
לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש לפנות להתייעצות, לקבלת חוות דעת מקצועית לאחר בדיקה ואופן הטיפול המוצע.

איש קשר

info@shanina.co.il

0502156640

איש קשר

info@shanina.co.il
0502156640