חריימה טופו
יש הכנה מראש – מומלץ לקרוא היטב את המתכון ומראש.
ללא גלוטן, טבעוני, חגיגי
רכיבים
600 גרם טופו פרוס לאורכו למלבנים דקים (חצי ס”מ)
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה הונגרית
רבע כפית פפריקה חריפה (מומלץ, לא חובה)
5 כפות שמן זית כבישה קרה
2 גזרים חתוכים לאליפסות
5 עגבניות חתוכות (אני אוהבת לרוחב, אפשר בכל דרך)
בצל חתוך לרוחב
5 אצות נורי (של הסושי) גזורים או קרועים
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
נקח את הפפריקות ביחד עם שמן זית ונערבב היטב היטב שלא יהיו גושים.
נטבול את הטופו בתוך הבלילה ונשרה במהלך לילה שלם.
מומלץ – להשרות בתבנית נמוכה ורחבה כל שכל הטופו יגע ויספג בתערובת הפפריקות שהכנו.
בסיר סוטאג’, על אש בינונית, נטגן קלות (עם מעט שמן) את הבצל,
נוסיף את העגבניות החתוכות ונטגן גם אותן קלות, נוסיף מעל את הגזר וגם הוא מעט טיגון.
נוסיף את הטופו המושרה על הכל ביחד עם הבלילה שלו.
נוסיף מים שמכסים כחצי מהגובה של הטופו ונכסה עד לרתיחה.
ברגע שרתח, ננמיך את האש וניתן לזה עוד כ 20 דקות. נפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
יש לבדוק את הזמנים, כי האש שונה מכירה לכירה.
מתכון אהוב מעולה מתאים לארוחות חג וגם ליומיום.
בתאבון
info@shanina.co.il
0502156640