עוגת קינמון ותבלינים

ללא גלוטן, בריא, פרווה, אופציה לטבעוני בסוף בסוף. 

רכיבים

2 ביצים – להפריד חלבון וחלמון / 3 כפות חמאת שקדים 

100 גרם סוכר קנים אורגני / 50 גרם סוכר קוקוס 

66 גרם שמן זית 

120 מ”ל מיץ תפוזים – מתפוזים טריים מומלץ

40 גרם קמח טפיוקה 

100 גרם קמח שקדים 

כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה (חובה אם שמים חמאת שקדים)

חצי כפית אבקת קינמון קליפה

22 גרם קוקוס טחון 

 2 כפיות תערובת תבלינים – ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל שחור, קוריאנדר (זרעי כוסברה טחונים) 


אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות (לא טורבו)

להכין ממכונת הקפה כוס קפה אמריקנו – למלא את הכוס רק בקפה. ולתת לה להתקרר. 

מפרידים ביצים – חלבון וחלמון. 

את החלמונים מוסיפים ביחד עם הרכיבים הרטובים. 

את החלבונים מקציפים עם הסוכר (אפשר גם רק עם רבע מהכמות). 

מערבבים את כל היבשים ביחד.

מערבבים מסה יבשה לתוך מסה רטובה עד יצירת תערובת אחידה. 

מוסיפים את קצפת החלבונים בקיפול. 

מעבירים לתבנית אפיה עגולה או אינגליש קייק (יצא 2 תבניות של אינגליש קייק). 

יש לשמן היטב את התבנית. 

למשך 20-35 דקות בחום 180 מעלות לא טורבו. 



כשאנחנו מדברות על קינמון קליפה יש שני דברים שחשוב להכיר : 

1) יש קינמון אמיתי – ציילני – שעליו נעשו המחקרים ולו יש הכרה כצמח מרפא. 

הוא ישמש אותנו להורדת לחץ דם וטיפול בסכרת מסוג 2 (ולא רק), הוא מעולה למערכת עיכול חלשה, הוא יתאים לשיפור זרימת דם בגוף. 

מצויין כאנטי ויראלי ואנטי פטרייתי (טוב לקנדידה בגוף). 

2) הקינמון השני – קסיה – הוא עץ נוסף, קרוב משפחה של הקינמון הציילני וכמעט שבלתי ניתן בעין או באף להבדיל בניהם. 

יהיו הוגנים המשווקים שיכתבו לנו איזה סוג קינמון אנחנו רוכשים. 

וטיפ זהב – אם לא רשום קסיה / ציילני – לא לרכוש. 


טיפ נוסף – מומלץ לטחון תבלינים בבית. 

מטחנת תבלינים פשוטה עושה עבודה מצויינת (ממליצה להחזיק מטחנה אחת מיועדת לכורכום) 

הסיבה? ייתכן שחלק מהחברות “מוהלות” את התבלינים עם אבקות שונות 

(אבקת גלוטן, אבקות צמחים שונות – לרוב מוצרים מסונטזים שלא נרצה להוסיף)

וגם – 

תבלינים יש לרכוש בכמות בהתאם לשימוש. אם רכשתי והקפאתי וזה נשמר אצלי שנה- איכות התבלין לרוב אינה נשמרת. 

מומלצת לשמור בטמפרטורת חדר, בכלי אטום. 


והעוגה הזו – היא אהובה תמיד. אפשר להכין אותה טבעונית – היא תהיה דחוסה ולכן מומלץ לעשות כמות כפולה. 

במקום העבודה עם הביצים – “פותחים” את החמאת השקדים עם הנוזלים היטב היטב (לערבב עם מיקסר – מומלץ). 

יוצאת לא פחות טעימה. גם לא טבעונים אוהבים אותה. 


בתאבון 

המידע המפורסם באתר איננו ייעוץ רפואי ו/או חוות דעת רפואית בעניין האבחנה ו/או הטיפול בחולה מסוים.
המידע המפורסם באתר לא יחליף המלצות ו/או הנחיות רופא ו/או צוות רפואי או מטפל מכל תחום.
לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש לפנות להתייעצות, לקבלת חוות דעת מקצועית לאחר בדיקה ואופן הטיפול המוצע.

איש קשר

info@shanina.co.il

0502156640

איש קשר

info@shanina.co.il
0502156640