ללא גלוטן, לא אפיה, טבעוני
רכיבים
3 בטטה
1 תפוח אדמה
4 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות קמח טפיוקה
מלח, פלפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית
להכנת הניוקי עצמו:
מרתיחים 2 סירים עם מים רותחים מכוסים במכסה.
אחד עבור הניוקי עצמו והשני עבור בישול תפוחי האדמה.
בטטה ותפוחי אדמה – חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לאחד הסירים עם המים הרותחים.
מכסים את הסיר וממתינים כ 10 דק’ לבישול של הכל. בודקים עם מזלג שהוא נכנס בקלות.
אם הכל מוכן, לסנן במסננת את המים החמים ולמעוך הכל לפירה.
קמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה, מלח, פלפל לפי הטעם לערבב היטב הכל בקערה נפרדת.
להוסיף את השמן וכמה כפות מתערובת הקמחים לערבב, אם נדרש עוד קמח ניתן להוסיף ממנו.
המטרה היא ליצור מרקם דביק ומעט יציב.
נותנים לבלילה לעמוד כ 10 דק’. בינתיים גם בודקים שהמים רותחים.
עם 2 כפיות, להכין כדורים קטנים ולזרוק אותם למים הרותחים.
**דגש על המים – שיהיו רותחים ואינם מבעבעים.
להכניס כל פעם בקוטר הסיר. הניוקי מוכן כאשר הוא צף.
כאשר הניוקי יוצא לקערה נפרדת, יש לשמן אותו במעט שמן זית על מנת למנוע הדבקות.
מומלץ להכין ביחד עם הרוטב עגבניות לניוקי
info@shanina.co.il
0502156640