את המתכון הזה מומלץ לקרוא היטב לפני ההכנה. יש כאן שני שלבים. בכל שלב יש רכיבים נוספים.
שלב ראשון – רכיבים
8 אצות נורי
חצי כוס ממרח מיסו
4 גזרים חתוכים לרצועות
חופן נבטי חמניה
6 כפות שומשום שמור
2 אבוקדו חתוך לרצועות
4 מלפפונים חתוכים לרצועות
12 פטריות שיאטקי חתוכות
אופן ההכנה
להשרות את הפטריות החתוכות למשך 20 דק’ בשמן זית ותבלינים (מומלץ כמון)
לחתוך את כל הירקות – גזר, אבוקדו, מלפפון.
שלב שני- רכיבים – שכבת האורז
6 לפת
6 כפות מקדמיה
6 כפות צנוברים
4 כפות חומץ תפוחים
2 כפות מולסה / מייפל
2 כפות מיסו בהיר
אופן ההכנה
מערבבים את המרכיבים במעבד מזון עד מרקם פתיתי אורז.
הרכבת הסושי
הכנת קערת מים להרטבת הידיים.
על מחצלת גלגול עטופה בניילון מניחים אצה – הצד המבריק כלפי מטה.
מורחים שכבה ממרח המיסו, מוסיפים שכבה מהאורז, מוסיפים מעט מכל הירקות ושומשום שחור.
מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת ניתן להרטיב מעט את הקצוות לסגירה טובה.
חותכים לעיגולים בגודל הרצוי ומניחים בצורה יפה בצלחת ההגשה.
המידע המפורסם באתר איננו ייעוץ רפואי ו/או חוות דעת רפואית בעניין האבחנה ו/או הטיפול בחולה מסוים.
המידע המפורסם באתר לא יחליף המלצות ו/או הנחיות רופא ו/או צוות רפואי או מטפל מכל תחום.
לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש לפנות להתייעצות, לקבלת חוות דעת מקצועית לאחר בדיקה ואופן הטיפול המוצע.