לחם שקדים

רכיבים

250 גרם (כוס) חמאת שקדים

3 ביצים

כף חומץ תפוחים אורגני

רבע כוס משקה שקדים/קוקוס

חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

מעט מלח – לא חובה


אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות 

מקציפים היטב ביצים (ללא הפרדה) עד ליצירת מרקם אוורירי. 

מוספים חמאת שקדים, חומץ תפוחים, משקה צמחי וממשיכים להקציף.

משמנים תבנית אפיה “אינגליש קייק”. 

מוסיפים לבלילה שלנו את הרכיבים האחרונים (מלח ואבקת אפיה) מערבבים עוד מעט ושופכים את הכל לתבנית. 

על הבלילה לפני הכנסתה לתנור, ניתן לפזר מעט גרעיני דלעת. 

להכניס לתנור החם למשך 15-20 דק’. מוכן כאשר מושחם קלות למעלה וקיסם יוצא נקי. 


טיפים להעשיר

*מומלץ להוסיף זרעי חמניה ודלעת קלויים קלות וגם זרעי ציה ופשתן – להעשרת הלחם. 

*ניתן להוסיף גם כף של סיבי פסיליום אם רוצים.

*אפשר להפוך למתוק על ידי המתקה. 

*אפשר וכדאי להתייחס לזה כמו לכל לחם רגיל – להוסיף זיתים, עגבניות מיובשות ועוד..

המידע המפורסם באתר איננו ייעוץ רפואי ו/או חוות דעת רפואית בעניין האבחנה ו/או הטיפול בחולה מסוים.
המידע המפורסם באתר לא יחליף המלצות ו/או הנחיות רופא ו/או צוות רפואי או מטפל מכל תחום.
לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש לפנות להתייעצות, לקבלת חוות דעת מקצועית לאחר בדיקה ואופן הטיפול המוצע.

איש קשר

info@shanina.co.il

0502156640

איש קשר

info@shanina.co.il
0502156640