*יש פירוט בהמשך לגרסה הטבעונית
רכיבים
200 גרם חמאה שהייתה בחדר לפחות שעה או 160 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת חדר
חצי כוס סוכר קוקוס
חצי כוס סוכר קנים אורגני
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל טבעית
2 ורבע כוסות קמח מולינו ירוק/קמח כוסמת ירוקה (או תערובת קמחים מכוסמת אורז ומעט טפיוקה)
חצי כפית אבקת אפיה
שקית שוקולד ציפס של אופנהיימר
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 190 מעלות
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 190 מעלות חימום עליון ותחתון ללא טורבו
חמאה וסוכרים לערבב היטב במעבד מזון עד ליצירת תערובת אחידה (היא לא תהיה חלקה בגלל הסוכר, לא לדאוג)
ביצים ותמצית וניל טבעית לערבב היטב במהירות נמוכה במעבד מזון
בקערה נפרדת לערבב היטב קמח ואבקת אפיה
להוסיף בזהירות את הקמח למעבד המזון ולערבב עד שהכל אחיד. לא יותר מזה.
אחרי שהכל אחיד ויפה, להוציא לקערה גדולה ולהוסיף ידנית את התוספות –
חבילת שוקולד צ’יפס עם 70% מוצקי קקאו (או כל אחת אחרת) או חופן חמוציות, שברי אגוזי מלך וחופן שוקולד צ’יפס לבן (אהוב עלי במיוחד)
לערבב היטב ידנית
עם כפית לסדר בתבנית עם מרחקים גדולים, זה יוצא יותר מתבנית אחת.
אם תרצו גרסה טבעונית – במקום חמאה שמן קוקוס. וניתן לוותר על הביצים.
בגרסה הטבעונית יש לסדר את העוגיות בתבנית בצורה שבה נרצה שהם יהיו הם לא משתנים הרבה באפיה, יוצא מעולה וטעים להפליא.
לאפות כ 10 דקות ב 190 מעלות חימום ועליון ותחתון
טיפ: אם מסדרים עם כף זה יכול להתאים לקוקילידה 🙂
בתאבון
info@shanina.co.il
0502156640