לחם עדשים כתומות

רכיבים

4 ביצים

חצי כוס משקה צמחי (שקדים, אורז, סויה)

רבע כוס שמן זית

2 כפות סירופ מייפל

כוס קמח עדשים כתומות

כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

חצי כפית מלח

חצי כפית אורגנו (לא חובה) 

3 כפות שומשום

3 כפות גרעיני דלעת

3 כפות זרעי פשתן


אופן ההכנה

נחמם תנור ל180 מעלות טורבו.

לרפד תבנית בנייר אפיה. 

עם מיקסר ידנית נקציף היטב את הביצים – הכל ביחד ללא הפרדה. 

נוסיף  – משקה צמחי, שמן, מייפל – ונערבב היטב. (זו קערת הרטובים)

בקערה נפרדת – קמח עדשים, תבלינים, אבקת אפיה – לערבב היטב. (זו תערובת היבשים) 

עם ערבוב מועט ככל הניתן נוסיף את תערובת היבשים לקערת הרטובים עד שאין גושים כלל. 

בקערה נפרדת נערבב שומשום גרעיני דלעת וזרעי פשתן. (זו תערובת זרעים)

נוציא ממנה 3 כפות. את היתר נוסיף לבלילה בערבוב ידני מועט. 

מיזגו את הבלילה לתוך התבנית שהכנו מראש, עד 3/4 מהגודל, הלחם תופח.

פזרו עליה את 3 הכפות שהשארנו בצד. 

אפיה של 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש מהלחם.

מומלץ לאכול ברגע שמגיע לטמפרטורת החדר.


טיפים

*שהלחם מוכן, הוציאו מהתנור וחלצו אותו מהתבנית בזהירות, הסירו את נייר האפייה והכניסו את הלחם על רשת לתנור למשך 3-5 דקות ליצור קרום קריספי וטעים. 

*לפני האפייה שימו לב ליצור בעזרת סכין פס לאורך הבלילה, הכניסו להב של סכין למרכז הבלילה והזיזו אותה בקו ישר בין שתי קצוות התבנית. 

יראה לכם שלא עשיתם הרבה אבל תאמינו לי זה יעשה המון. כך הלחם יתפח בצורה אחידה ולא יתפרץ בנקודה אחת. למי שרוצה אפשר לוותר על השלב הזה.

המידע המפורסם באתר איננו ייעוץ רפואי ו/או חוות דעת רפואית בעניין האבחנה ו/או הטיפול בחולה מסוים.
המידע המפורסם באתר לא יחליף המלצות ו/או הנחיות רופא ו/או צוות רפואי או מטפל מכל תחום.
לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש לפנות להתייעצות, לקבלת חוות דעת מקצועית לאחר בדיקה ואופן הטיפול המוצע.

איש קשר

info@shanina.co.il

0502156640

איש קשר

info@shanina.co.il
0502156640