רכיבים
250 גרם (כוס) חמאת שקדים
3 ביצים
כף חומץ תפוחים אורגני
רבע כוס משקה שקדים/קוקוס
חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
מעט מלח – לא חובה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות
מקציפים היטב ביצים (ללא הפרדה) עד ליצירת מרקם אוורירי.
מוספים חמאת שקדים, חומץ תפוחים, משקה צמחי וממשיכים להקציף.
משמנים תבנית אפיה “אינגליש קייק”.
מוסיפים לבלילה שלנו את הרכיבים האחרונים (מלח ואבקת אפיה) מערבבים עוד מעט ושופכים את הכל לתבנית.
על הבלילה לפני הכנסתה לתנור, ניתן לפזר מעט גרעיני דלעת.
להכניס לתנור החם למשך 15-20 דק’. מוכן כאשר מושחם קלות למעלה וקיסם יוצא נקי.
טיפים להעשיר:
*מומלץ להוסיף זרעי חמניה ודלעת קלויים קלות וגם זרעי ציה ופשתן – להעשרת הלחם.
*ניתן להוסיף גם כף של סיבי פסיליום אם רוצים.
*אפשר להפוך למתוק על ידי המתקה.
*אפשר וכדאי להתייחס לזה כמו לכל לחם רגיל – להוסיף זיתים, עגבניות מיובשות ועוד..
info@shanina.co.il
0502156640