תזונה בריאה ומבריאה בגישה השלמה
גישת הצלחת היומית שלי
תזונה נכונה לכולן ולכולם
גישת הצלחת הבריאה
היא טכניקה שאני עובדת איתה בשנים האחרונות כדי לעשות למטופלות שלי סדר באכילה היומיומית.
החלוקה הזו עוזרת לנו לבחור ולנווט בין הארוחות השונות במהלך היום שלנו
היא עוזרת לנו להיות בטוחות שאכלנו מידי יום את כל אבות המזון.
ירקות ופירות – מקבלים את חצי מהכמות.
ההצלחה הטובה ביותר לגיוון בקבוצה זו היא לצרוך במהלך השבוע כ 30 סוגים-
כל יום יש 5 סוגים קבועים וכל יום נוסיף 4-6 סוגים שונים
נגיד חסה מלפפון גזר עגבנייה כרוב
ואז נוסיף
ביום ראשון סלק כרוב סגול כרפס פטרוזיליה תפוז
ביום שני תפוח אגס בננה פלפל אדום קולרבי
ביום שלישי סוג שונה של חסה, עירית, אפונת שלג, כוסברה, לימון
ביום רביעי פטל שחור אננס תפוח עץ ירוק אשכולית קישוא
ביום חמישי בטטה דלעת חציל בצל תמר
ביום שישי תפוח אדמה שורש פטרוזיליה עלי מנגולד ערמונים תותים
ביום שבת רימון פרי יער מכל סוג עגבניות שרי אפרסמון ענבים אבטיח
הכל כאן רק בגדר המלצה וכמובן ניתן לשינוי ולהתאמה אישית לפי העדפה.
הקבוצה הבאה מקבלת רבע צלחת –
חלבונים
הם חשובים לנו לצריכה יומיומית. יש המון אנשים שממעיטים מערכם.
הגוף שלנו צריך אותם והם חד משמעית תורמים להתפתחות תקינה של גופנו בכל שלבי החיים.
מי נכלל בקבוצה זו?
קטניות מכל הסוגים במיוחד אם הם עוברים הנבטה
לצרף קישור למאמר על הנבטה
ביצים עד 4 ביום
מוצרי חלב – אני ממליצה לצרוך מוצרי חלב החל מ 25% אחוזי שומן – הסבר על זה זה מאמר בפני עצמו אז כרגע לא ארחיב.
מוצרי מזון מהחי – בשר עוף דגים
מומלץ טרי ולרכוש מבתי הגידול אם זה מתאפשר.
לידיעתכן – רוב הדגים בארצנו גדלים בבריכות ולכן בהקשר של דגים דווקא נחפש את
אלו שאינם גדלו בארץ ואז ייתכן שנצטרך לרכוש קפוא ולא טרי.
פטריות עשירות בחלבון – אני מדברת על כל הסוגים וגיוון שלהם.
ואז שמינית מהצלחת מוקדשת ל…
פחמימות
בהם נכללים כל הדגנים והמוצרים מהם
כל הסוכרים והמוצרים העתירים בהם
לאור העובדה שהפחמימות קבלו שמינית מהצלחת היומית בלבד אנחנו מחזקים את החשיבות של לבחור איזה פחמימות נרצה לצרוך.
אין צורך להימנע מגלוטן אם זה לא מסיבה רפואית מובהקת (צליאק).
צריך למצוא את הפחמימה הבריאה והמועדפת עליך ולצרוך אותה בעיקר אך מידי פעם גם לגוון.
גם לגבי הסוכרים – יש סוכרים טבעיים בריאים-
דבש איכותי מכוורת פרטית,
מייפל איכותי ואמיתי(100%מייפל ולא נוזל זהוב בטעם מייפל),
סוכר קנים אורגני (לא סוכר דמררה ולא סוכר חום ולא כל מיני דברים מתחכמים אחרים- סוכר קנים אורגני),
סוכר קוקוס (מתוק פי כמה ובעל אינדקס גליקמי יחסית נמוך),
מולסה (תוצר לוואי של תעשיית סוכר הקנים עשירה בויטמינים ומינרלים, לא מתאימה לחימום).
והקבוצה האחרונה – שמינית צלחת נוספת
שומנים
בקבוצה זו נכללים אבוקדו זיתים שומשום שקדים אגוזים מקדמיה זרעים וגרעינים שונים
חמאה
שומן מהחי
שמן קוקוס
שמן קצח
שומשום ומוצריו – טחינה שמן וזרעים
אבוקדו ומוצריו – אבוקדו מזנים שונים ושמן אבוקדו
זיתים ומוצריהם – שמן זית איכותי שנרכש מבית הגידול, זיתים בכבישה ביתית וממרחים ביתיים המוכנים מהם.
(ניתן לקרוא מאמר “שמני נשא“)
כל המידע הרשום כאן אינו מותאם אישת עבורך.
כנטורופתית אני מכוונת את המטופלות והמטופלים שלי
כלומר תזונה גמישה כזו שמתאימה לכל אחת וכל אחד מהם באופן אישי ופרטני
תוך שילוב הטכניקה של הצלחת היומית שעושה המון סדר.
מומלץ לגשת לנטורופתית בגישה שלמה על מנת לקבל תפריט מותאם אישית
ולא כזה שעונה לך על רק על עניין או נושא אחד.
לצערי, יש שטנצים רבים בתזונה והלוואי שהייתה גישה אחת שעובדת על כולם תמיד. אך זה רחוק מהמציאות.
הצלחת היומית שלי – כן מתאימה לכולן וכולם כי בכל משפחה מאבות המזון
אני מתאימה ובוחרת את המזונות המבריאים ביותר לאותו מטופל ואותה מטופלת.
ניתן לראות את הגמישות גם במתכונים שלי שנמצאים כאן באתר.
יש גם הרצאה בנושא שלא תרצו לפספס את הרכישה שלה –
אם תרצו לרכוש אותה – דברו איתי בשמחה גדולה.
info@shanina.co.il
0502156640