חומוס, עדשים מכל הסוגים, מאש, שעועית מכל הסוגים, אפונה מכל הסוגים, פול, תורמוס, סויה ועוד.
איך מנביטים ?
1. בוחרים קטניה שנרצה לאכול/לבשל אותה בימים הקרובים.
2. משרים בכלי חרס או זכוכית את הקטנייה היבשה (קפואה לא תנביט)
למשך 8 שעות במים פושרים בטמפרטורת החדר. ניתן להחליף מעת לעת את המים.
3. מסננים אותה מהמים ושוטפים היטב שירד הקצף הלבן אם יש.
משאירים אותה רטובה.
4. לוקחים את הקטנייה הרטובה ומחזירים לאותה הקערה
ומוסיפים ממש מעט מים ככך שיכסה כס”מ מגובה תחתית הקערה.
5. משאירים את הקטנייה על השיש ומסתכלים פעם ביום.
בימים חמים מומלץ להכניס אותה למקרר אך משך ההנבטה יתארך מהרגיל.
6. נחכה לראות פתיחה של קטניה ואפילו עלה קטן בתוכה.
זה הזמן הטוב ביותר לצורך את הקטנייה על מנת להפיק ממנה את הערך החלבוני הגבוה ביותר
וגם להגביר את כמות הנוטריינטים שנמצאים בה.
7. משלב זה – ניתן לבשל או לתת לנבטים לשגשג ולאכול אותם כעשבי מאכל.
info@shanina.co.il
0502156640